Menu

VOCI IN LUMINA INTUNERICULUI - puzzle uman din piese de teatru scurt

6250

         Compania D’arte va invită la spectacolul de teatru “Voci în lumina întunericului” – puzzle uman din piese de teatru scurt, semnate de dramaturgul Matei Vişniec, ce se va desfăşura, vineri 4 iulie, ora 20:00, la Casa Artelor Timişoara – Sala Studio Art , str. Augustin Pacha nr.8.  Intrarea este liberă, in limita locurilor disponibile.

       “Voci în lumina întunericului” este o incursiune în lumea absurdă , a pieselor de teatru scurt ale lui Matei Vişniec, în care realitatea se descompune în forme disparate, aparent haotice, ca într-un puzzle necompus încă. Acest proces de descompunere aparenta a lumii în forme nesupuse logicii situaţiilor cotidiene, poate da impresia unei disoluţii a realităţii, dar dimpotrivă o recompune în forme noi, care prin inovaţia construcţiei, impun spectatorului să vadă realitatea cu luciditatea unei priviri proaspete, întoarsă către sine.

       Ce este o piesă de teatru scurt? Matei Vişniec ne spune că “O piesă scurtă este de fapt un copil care decide la un moment dat că nu mai vrea să crească. Toată potenţialitatea sa deviaţă rămîne intactă, se poate ghici în el un întreg destin, numai că el rămîne... mic. O piesă scurtă este un exerciţiu de captare a emoţiei dintr-o singură mişcare, un joc stilisticîn care îţi propui să obţii maximum de efecte cu minimul de mijloace. O piesă scurtă mai este o proba de prestidigitaţie, în care timpul şi emoţia se află într-un raport inversproporţional. Şi pe bună dreptate pentru că într-un timp scurt încerci să concentrezi o încărcătură mare de emoţie.”

       Va propunem o întâlnire teatrală cu personajele din “Apa de Havel”, “Stelele sunt ultima mea grijă”, “Marile maree”, “O cafea lungă cu puţin lapte şi un pahar cu apă”, “Dansul buricului”. Spectacolul a fost realizat în cadrul atelierelor de actorie pentru adulţi amatori/iubitori de teatru, organizate de Compania D’arte şi coordonate de Mariana Luca.

DISTRIBUŢIA, în ordinea intrării în scenă, este următoarea: Claudia Feher, Loredana Popa, Cosmin Nedela, Ioana Moraru, Oana Giumanca, Bogdan Cososila, Emilia Gurgu, Crina Tudor

SCENOGRAFIA : Loredana Popa www.doup.ro  

MACHIAJ: Mirabela Metzler

MUZICA & PROIECŢIA VIDEO: Mădălin Luca http://madalinluca.wordpress.com

REGIA: Mariana Luca

FOTOGRAFII DE LA SPECTACOL

VIDEO-uri DE LA SPECTACOL

APA DE HAVEL  

     

STELELE SUNT ULTIMA MEA GRIJA

MARILE MAREE

DANSUL BURICULUI

VA MULŢUMIM pentru contribuţia cu recuzita la spectacol: Aurelia Anghel ; Andrei Nistor ; Doru Dănilă; Cristina Pop - http://cristinapop.net  ;  Crina Tudor - S.C. EUROFUNCTION S.R.L.

ORGANIZATOR: Asociaţia culturală “Compania D’arte” www.companiadearte.com  

PARTENER CULTURAL:Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş www.dccpcnjtimis.ro

Afis-voci-in-lumina-intunericului-mic.jpg

 

 

Blog posted from Strada Augustin Pacha 8, Timișoara, Romania View larger map

Comments

  • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Posteaza un comentariu

Guest
Guest Sâmbătă, 19 August 2017