Menu

Nevazatori in lumina

2082

Proiectul Companiei D’arte, „Nevazatori in lumina” se va desfasura in perioada 1 septembrie –  31 decembrie 2016, in Timisoara.

„Nevazatori in lumina” are drept scop cunoasterea problemelor nevazatorilor si intelegerea necesitatii accesibilizarii spatiului public timisorean pentru nevazatori, de catre comunitatea si factorii decizionali ai autoritatii publice a orasului Timisoara, prin intermediul metodelor nonformale specifice artei.

In cadrul proiectului se vor utiliza metode de lucru nonformale, utilizand tehnici specifice artei implicate social, cu si pentru comunitatea nevazatorilor din orasul Timisoara. Proiectul cuprinde ateliere artistice de teatru senzorial - labirint, teatru forum, ateliere de muzica, fotografie, precum si concerte, spectacole si expozitii in spatiul public, implicand in mod direct si activ persoanele cu deficiente de vedere si spectatorii timisoreni.

Obiectivele proiectului:

  • Descoperirea si exprimarea problemelor specifice nevazatorilor, intampinate in spatiul public din Timisoara, prin mijloace creative, specifice artei, in cadrul atelierelor de muzica, de teatru senzorial - labirint, de teatru forum, de fotografie, la care vor participa un numar de 42 de persoane cu deficiente de vedere si 16 persoane fara deficiente de vedere si se vor desfasura in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016.
  • Implicarea directa a membrilor comunitatii, in vederea cunoasterii prin experimentare a problemelor persoanelor nevazatoare, prin participarea activa la spectacole de teatru senzorial labirint, desfasurate inTimisoara.
  • Implicarea directa a membrilor comunitatii, in vederea cunoasterii prin experimentare si dezbatere publica, a problemelor persoanelor nevazatoare, prin participarea activa la spectacolul de teatru forum, desfasurat intr-un spatiu public, din orasul Timisoara.
  • Promovarea talentelor artistice a personelor cu deficiente de vedere, prin concerte, si evenimente culturale specifice.
  • Propagarea problemelor nevazatorilor identificate pe parcursul proiectului si a solutiilor propuse de persoanele implicate in proiect, in randul reprezentantilor autoritatilor locale si a membrilor comunitatii timisorene, prin participarea activa a acestora la evenimentul final, organizat in spatiul public din Timisoara, cuprinzand : expozitia cu fotografiile realizate in cadrul atelierelor de fotografie pentru nevazatori, precum si un spectacol cu momente teatrale si muzicale realizate in cadrul atelierelor teatrale si muzicale pentru nevazatori.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Timiş

Informatii detaliate despre proiect:

Mariana Luca - manager proiect

tel.0723297456

email. companiadarte@gmail.com 

Afis-nevazatori-FINAL.jpg

Comments

  • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Posteaza un comentariu

Guest
Guest Sâmbătă, 19 August 2017