Menu

Portofoliu

Concert de nai solo fara acompaniament -  Madalin Luca

Concert de nai solo fara acompaniament -  Madalin Luca

Madalin Luca va sustine un concert inedit de nai solo fara acompaniament sambata, 16 decembrie, ora 20:00, la Compania D'arte.

Madalin Luca, prin doinele si bocetele din folclorul romanesc stravechi, interpretate simplu si profund, creeaza o atmosfera muzicala intensa care te poarta in interiorul tau, intr-o calatorie sonora spre tine insuti, pentru a te intalni cu linistea ta, cu emotiile tale, cu tainele inimii tale.

Naiul poarta in el sunetele muzicale arhaice, fiind unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale din lume, avand o vechime circa 6000 de ani, existenta lui straveche fiind autentificata in diferite colturi ale lumii, sub diferite denumiri. In spatiul romanesc, naiul poarta in el radacinile muzicale ale geto-dacilor, fiind descoperite scene muzical-coregrafice la Histria, Tomis, Callatis si pe basorelieful de pe peretele sarcofagului din epoca staƒpanirii romane, descoperit in Oltenia. Poetul roman Ovidiu povesteste in scrierile sale despre muzica geto-dacilor interpretata la nai sub denumirea de syrinx. Naiul e unul dintre instrumentele care contine in sunetul lui muzica autentica romaneasca si a insotit si exprimat evolutia traitorilor de pe aceste taramuri romanesti.

Naiul stravechi avea 7 tuburi, numar cu multiple conotatii simbolice, in care se exprima codificat sonor, misterul "sunetului terestru si cosmic". Astfel, fiecare tub reprezenta sunetul unei planete ale sistemului solar. Totodata, cifra este cifra lui Dumnezeu, cifraƒ pe care se bazeaza Geneza, Cabala, cifra ce ascunde multe alte secrete: 7 minuni ale lumii, 7 culori din curcubeu, 7 zile ale saptaƒmanii, cele 7 sunete din gama muzicala.

Daca doresti sa-ti oferi o seara speciala, in care sa te intalnesti cu tine insuti prin sunetul limpede si incarcat de semnificatii si emotii ale naiului, asa cum stie sa-l creeze Madalin Luca prin virtuozitatea interpretarii, te asteptam intr-un loc primitor, la Compania D'arte (pe strada Pestalozzi nr. 22, in incinta fostei Fabrici de baterii).

Daca doriti sa intrati in atmosfera concertului, puteti asculta o parte din melodiile inregistrate de Madalin Luca in pestera Ponicova, interpretate la nai solo, fara acompaniament, dar un concert live iti ofera o experienta mult mai intensa si autentica : https://www.youtube.com/watch?v=M9iIx-skugE

Intrarea la concert se face cu donatie in valoarea de 20 RON.

Donatiile vor fi folosite pentru sustinerea proiectelor Companiei D'arte - organizatie nonguvernamentala cu misiunea promovarii artei si culturii.

Date de contact:

Compania D'arte

Tel. 0723297456 // 0720762073

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Website: www.companiadearte.com

Citeşte mai departe ...

Sezatori creative de iarna la Compania D'arte

Crezi ca esti creativ? Crezi ca nu esti creativ? Vino sa descoperim impreuna noi resurse creative interioare. Te asteptam la sezatorile de iarna de la Compania D'arte. Vino si manifesta-ti creativitatea intr-un mediu prietenos, in interiorul unei comunitati creative.

Ce se intampla la sezatoarea noastra?

Sezatoarea este un obicei stravechi, in care oamenii se intalnesc si lucreaza impreuna, se asculta muzica, se canta, se spun povesti, ghicitori, glume, se deapana amintiri, se joaca jocuri sociale, se impartasesc idei si experiente si se fac conexiuni intre oameni.  Fiecare isi manifesta creativitatea dupa propria dorinta si putinta: se confectioneaza orice fel de obiecte handmade pentru propria folosinta, se creeaza obiecte de decor pentru casa, se picteaza ghete vechi, se picteaza orice, se croseteaza, se tricoteaza, se deseneaza, se taie, rupe, coase, lipeste, indoaie, se scrie si se face orice gen de activitate creativa iti propui de acasa sau descoperi la sezatoare. Vino cu materialele cu care doresti sa lucrezi si vom pune si noi la dispozitia ta diferite materiale pe care le poti folosi. Esti binevenit si daca doresti doar sa ne povestesti sau sa ne canti sau sa stai impreuna cu noi.

Vei creea singur si impreuna cu ceilalti,  descoperind si impartasind tehnici de lucru, idei si creativitate.

ZILELE DE SEZATOARE:

miercuri, 20 decembrie, intre orele 18:00 - 22:00

joi, 28 decembrie, intre orele 18:00 - 22:00

joi, 4 ianuarie 2018, intre orele 18:00 - 22:00

Poti veni la orice ora si stai cat doresti in intervalul orar 18:00 - 22:00.

DAR PENTRU GAZDA?

Donatiile sunt bineprimite, cu drag si recunostinta. Donatia recomandata pentru fiecare intalnire este 30 RON, banii fiind folositi pentru sustinerea activitatii Companiei D'arte.

Noi va asteptam cu ceai cald si cafea. Daca doriti sa va ospatati cu de-ale gurii e nevoie sa veniti cu ele in propria desaga.

CINE POATE FI MUSAFIR?

Orice om, copil sau adult, doreste sa petreaca momente creative impreuna cu ceilalti. Nu exista limita de varsta.

CUM ANUNTI GAZDA CA VII?

Da-ne un telefon sau un mesaj sau un email in care sa ne spui numele si cu ce crezi ca vei veni la sezatoare. E nevoie sa stim cine vine pentru a putea pregati locul potrivit nevoilor tale de creatie.

Tel. 0723297456 // 0720762073

Email. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Website: www.companiadearte.com

CINE-I GAZDA? Compania D'arte

Str.Pestalozzi nr.22 (in curtea fostei Fabrici de Baterii)

Citeşte mai departe ...

Sorin Oncu - Still Life 1

Sorin Oncu - Still Life 1
INSTALATIE
Program: 19:00 - 01:00 
Tip eveniment: EXCLUSIV la NAG 
Perioada expozitie: 10/06/2017 - 10/07/2017

In instalatia "Still Life" obiectele traditionale din zona compozitiilor "still life" sunt inlocuite cu elemente constitutive ale bombelor cu fragmentare destinate distrugerii obiectivelor militare.Statisticile organizatiilor umanitare demonstreaza ca aceste arme nu sunt eficiente in distrugerea tintelor de natura militara, 95% dintre victime fiind produse in randul populatiei civile. Bombele neexplodate raman active mult dupa incheierea conflictelor militare afectand negativ eforturile depuse in obtinerea pacii. 10 ani dupa incheierea conflictului armat in care Serbia fusese bombardata de fortele NATO, dispozitivele neexplodate raman un pericol mortal pentru zeci de mii de civili. Existenta munitiei de acest tip s-a transformat intr-un tip de normalitate in zonele afectate de razboi, o normalitate asemanatoare abundentei de fructe imprastiate intr-un decor "still life".

LINKS
http://www.noapteagaleriilor.ro/ro/2017/timisoara/project/361

http://www.noapteagaleriilor.ro/

https://www.facebook.com/events/116839199007753/

Intre orele 19:00 - 21:00 va intampina Paula Aldescu http://dunia.ro care va povesti fiecarui vizitator despre artistul Sorin Oncu din perspectiva unei bune prietene care a pierdut enorm prin disparitia lui.
 
Intre orele 21:00 - 22:00 - Madalin Luca va sustine un concert experimental in stil electro-ethno-jazzistic, combinand naiul acustic si naiul procesat electronic, loop-uri live, instrumente virtuale, ritmuri electro, soundscape-uri, efecte sonore construite cu diferite softuri. https://www.youtube.com/user/lucamadalin2000/videos
 
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS