Menu

Cursuri de actorie pentru copii si adolescenti in Timisoara

Cursuri de actorie pentru copii si adolescenti in Timisoara

poza-promo-curs-copii.jpg 

 

       CURSURI DE TEATRU PENTRU COPII SI ADOLESCENTI IN TIMISOARA

       Cursurile de actorie pentru copii si adolescenti, organizate de Compania D’arte în Timișoara și susținute de  Mariana Luca, sunt cursuri prin care se urmărește în mod special dezvoltarea personală a copilului prin tehnicile actoriei. Cursul se adresează tuturor copiilor, orice copil doreste sa vina la cursul de actorie, este binevenit si se lucreaza cu el conform personalitatii lui.  În cadrul acestui curs, copiii sunt îndrumați să se manifeste ei înșiși conform personalității proprii. Prin jocurile teatrale specifice actoriei, copiii sunt încurajați să se exprime liber pentru eliberarea de blocaje, de inhibiții, pentru dezvoltarea competențelor latente sau recunoscute.

        Cursul de actorie este conceput cu scopul esențial, ca fiecare copil care participă la curs să-și dezvolte diferite aptitudini sau să se elibereze de frânele care îi disturbă manifestarea conform potențialului propriu. Jocurile teatrale precum și celelalte mijloace specifice actoriei, inclusiv participarea la spectacolul final, oferă un cadru securizat și stimulativ, astfel încât copilul să se simtă liber să se manifeste creativ. Va descoperi un loc în care este încurajat să se comunice pe șine și este ascultat, iar opinia lui și acțiunile pe care le face sunt urmărite de ceilalți și au efect asupra lor. Așadar copilul se va simți valorizat, va dobândi încredere că cine este el contează pentru ceilalți, își va afirmă competențele proprii cu îndrăzneală. Prin mijloacele de lucru aplicate, nu se produce un transplant de personalitate, copilul nu devine altcineva, ci își poate descoperi și afirma abilități latente. 

       Dorești să-i oferi copilului tău posibilitatea unei dezvoltări armonioase a personalității? Încearcă să-l îndrumi și către un curs de actorie. Poate avea efecte pozitive neașteptate asupra evoluției lui.

 CURSURILE DE ACTORIE CUPRIND

 • EXERCITII DE IMPROVIZATIE TEATRALA  - jocuri teatrale : dezvolta atentia si concentrarea; memoria; cunoasterea diferitelor mijloace de comunicare - a constientiza care este locul si rolul tau printre ceilalti nepierzandu-ti propria personalitate, ci comunicand-o; imaginatia; creativitatea; redescoperirea sinelui; reinvatarea modurilor de perceptie, de receptare a mediului si transmitere a propriei pareri personalizata - a privi nu doar a vedea; a asculta nu doar a auzi; a simti nu doar a atinge un obiect; a comunica nu doar a vorbi.
 • EXERCITII DE ARTA SI TEHNICA VORBIRII: Pentru a obtine rezultate in corectarea defectelor de vorbire este necesara o exersare individuala, constanta, zilnica, de lunga durata. Ceea ce putem oferi ca rezultat in cadrul acestui curs este imbunatatirea modului de vorbire a fiecarui participant  - imbunatatirea dictiei, a emisiei vocale etc.
 • EXERCITII DE EXPRESIE CORPORALA: Antrenament zilnic la inceputul fiecarui atelier in vederea obtinerii liberatatii corporale, eliberarea de blocaje fizice, imbunatatirea posturii coporale si a expresivitatii gestuale.
 • EXERCITII DE MISCARE SCENICA: Construirea libertatii de exprimare libera si totala a propriei personalitati chiar si atunci cand esti sub privirea spectatorilor. Cand reusesti sa dobandesti libertatea de a te manifesta dezinhibat si expresiv in fata mai multor perechi de ochi care te privesc, reusesti sa-ti exprimi gandurile si sa ai atitudini si comportamente adecvate propriei personalitati in orice alta situatie de viata.
 • ARTA SPECTACOLULUI DE TEATRU: Construirea unui spectacol de teatru are propriul specific, necunoscut publicului larg. Participarea si implicarea in construirea unui spectacol este un proces complex care poate fi un test pentru fiecare participant si in urma caruia fiecare va iesi imbogatit cu noi cunostinte despre sine si despre ceilalti, despre propriile capacitati nebanuite, despre propriile comportamente si aptitudini dezvoltate in situatii limita. Realizarea si prezentarea unui spectacol de teatru poate fi oglinda propriilor limitari, obligandu-te sa-ti privesti limitele in fata si sa le depasesti. Este un foarte bun exercitiu de cunostere si autocunostere, de dezvoltare pozitiva a personalitatii.

 

LOCUL DESFASURARII 

str. Pestalozzi nr.22 - Timisoara 

PROGRAM CURSURI  

DATA INCEPERII CURSURILOR 

GRUPA 14 - 18 ANI - JOI, 26 OCTOMBRIE - ORELE 16:00 - 18:00 (pot participa si copii cu varsta de 13 ani impliniti daca se pot manifesta liber si creativ in acesta categorie de varsta) 

GRUPA 8 - 12 ANI - LUNI, 6 NOIEMBRIE, ORELE 16:30 - 18:00

GRUPA 7 - 10 ANI - MARTI, 3 OCTOMBRIE - ORELE 16:30 - 18:00 - curs in desfasurare (se poate participa doar daca se elibereaza un loc)

PENTRU GRUPA DE VARSTA 14 - 18 ANI DURATA CURSULUI ESTE DE 120 MIN / 2 ORE , IAR ABONAMENTUL ESTE 130RON/LUNA

PENTRU CELELALTE CATEGORII DE VARSTA: cursul se desfasoara saptamanal, cuprinzand 2 ateliere de 45 de minute fiecare, comasate intr-un singur atelier fara pauza, de 90 minute .

Ziua din saptamana cand incepe cursul o anumita grupa, nu se schimba pana la finalizarea acestuia.

Categoriile de varsta pentru fiecare grupa este posibil sa fie diferite, in functie de varsta copiilor inscrisi intr-o anumita grupa (de exemplu poate exista o grupa care sa se incadreze intre 9 ani jumatate si 10 ani jumatate). 

LA CERERE - PENTRU COPIII SI ADOLESCENTII CARE AU ORE DUPA AMIAZA - SE POT CONSTITUI GRUPE DE LUCRU DIMINEATA. Trebuie sa ne solicitati acest lucru intr-un email si in momentul in care se va constitui o grupa de lucru care sa doresca sa participe la curs dimineata, veti fi anuntati care este ziua si orele stabilite pentru desfasurarea cursului.

In cazul noilor grupe de lucru formate, zilele si orele vor fi diferite si vor fi anuntate in timp util inaintea inceperii cursurilor.

In timpul vacantelor scolare si a zilelor nationale libere nu se desfasoara orele de actorie pentru copii. 

NUMAR DE COPII / ADOLESCENTI

10 / 12 copii sau adolescenti in fiecare grupa

PROFESOR ACTORIE

Mariana Luca

Actor & formator & profesor actorie

Actor – experienta de 10 ani ca actor profesionist  

Formator – experienta de 11 ani in conceperea, dezvoltarea si sustinerea, programelor de dezvoltare personala prin intermediul actoriei si a diferitelor forme de arta

Profesor - absolventa a modulului psihopedagogic ;  experienta de 11 ani ca profesor de actorie

CV- ul poate fi trimis prin email fiecarei persoane care solicita acest lucru

TAXA DE PARTICIPARE 

atelier de 45 de minute - 15,00 lei 

atelier de 90 de minute fara pauza - 30,00 lei 

4 ateliere de 90 de minute / luna - 120 lei / luna

 • La finalul unei perioade de 8 luni, de participare la curs (perioada variaza in functie de evolutia fiecarei grupe) se organizeaza un spectacol cu participantii care au urmat constant cursurile in aceasta perioada. Spectacolul final se va desfasura la finalul celor 8 luni de curs, in functie de potentialul si evolutia grupei de copii. Data maxima pana la care poate avea loc spectacolul este luna iunie, inaintea inceperii vacantei de vara.
 • BONUS: IN CAZUL IN CARE  SPECTACOLUL SE FINALIZEAZA MAI REPEDE,  in functie de disponibilitatea de participare a copiilor si adolescentilor la spectacole, spectacolul va fi jucat de mai multe ori.

BONUSURI

 • Spectacolul va fi filmat, iar fiecare participant la curs va primi un DVD cu spectacolul, precum si un DVD cu fotografii realizate in timpul cursului
 • La final se acorda diploma de participare
 • Spectacolul va avea muzica originala, special compusa pentru spectacol si interpretata live de catre muzician
 • Spectacolul beneficiaza de elementele specifice unui spectacol teatral : lumini, decor, etc. 
 • Spectacolul se desfasoara pe o scena din spatiul public timisorean
 • Costurile aferente realizarii spectacolului sunt integrate in costurile cursului, nu se cere o taxa suplimentara pentru acoperirea acestor cheltuieli
 • Spectacolul -  asadar implicit cursantii - va beneficia de promovare prin toate mijloacele specifice
 • In functie de imprejurari este posibila participarea in timpul cursului, cu un spectacol sau cu variate momente artistice individuale sau colective, la diferite evenimente organizate pentru copii si adolescenti in Timisoara 

 curs-actorie-copii.jpg

ARTA ACTORULUI 

dezvoltare pozitiva a personalitatii

stimuleaza gandirea creativa

dezvolta imaginatia

dezvolta capacitatea de atentie si concentrare, atentia distributiva, capacitatea de memorare

dezvolta viteza de reactie – spontaneitatea si capacitatea de a lua decizii in situatii dificile

dezvolta capacitatea de comunicare si adaptare sociala

dezvolta libertatea de exprimare, discursul liber si argumentat

dezvolta capacitatea de lectura

dezvolta intelegerea mecanismului de citire expresiva si cu sens, a unui text

dezvolta libertatea de expresie corporala

contribuie la eliberarea copilului de inhibitii

reda copilului increderea in capacitatile proprii

introducere in cunoasterea comunicarii non-verbale

SPECIFICARE SPECIALA

ACESTE CURSURI POT FI ORGANIZATE SI IN CADRUL SCOLILOR SAU PENTRU COPIII ANGAJATILOR DIN CADRUL CORPORATIILOR

 

INSCRIEREA la cursuri de teatru pentru copii 

Primele inscrieri incep dupa 1 septembrie.

Cursuri incep permanent pe parcursul anului, in functie de numarul de participanti inscrisi. Exista si posibilitatea integrarii copilului intr-o grupa formata, dupa începerea cursului, daca exista locuri libere.

Cursul incepe in momentul constituirii unei grupe de lucru de 10 participanti pentru fiecare categorie de varsta. 

Se completeaza un FORMULAR DE INSCRIERE care trebuie descarcat, completat si trimis nesemnat la adresele de email mai jos mentionate.

Formularul se semneaza de catre ambele parti in inaintea inceperii cursului, in momentul achitarii taxei pentru primul modul.

Formularul de inscriere se descarca de aici :DOWNLOAD FORMULAR DE INSCRIERE COPII CURSURI D'ARTE

 • Pentru inscriere si informatii suplimentare contactati-ne:
 • Email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • 0723297456  // 0720762073 

CURSUL DE ACTORIE PENTRU COPII - MATERIALE VIDEO

PUTETI VIZIONA SPECTACOLE REALIZATE IN CADRUL CURSURILOR DE ACTORIE PENTRU COPII PE CANALUL YOUTUBE AL COMPANIEI D'ARTE

PENTRU A ACCESA CANALUL YOUTUBE DATI CLICK PE URMATORUL LINK :

https://www.youtube.com/playlist?list=PLbw9zLS9LNyZCE1q446nnzmFHsaJZ-_0y

 

 calatoria-5.jpg

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.