Menu

ATELIER DE CONFECȚIONAT PĂPUȘI DIN MATERIALE TEXTILE PENTRU COPII

ATELIER DE CONFECȚIONAT PĂPUȘI DIN MATERIALE TEXTILE PENTRU COPII

Vom învăța pas cu pas să croim păpuși minunate lucrate chiar de noi, care pot deveni jucării de suflet sau cadouri personalizate deosebite. Vom avea la îndemână materiale textile imprimate în culori vii, lână colorată, panglici, fundițe, dar și ace, foarfeci, ațe, practic, toate consumabilele necesare pentru a da frâu liber creativității noastre. Va trebui să aduceți cu voi de acasă doar puțînă imaginație și bună dispoziție. Fiecare dintre voi, la finalul atelierului, va pleca acasă alături de păpușa visată, care a prins viață că urmare a inspirației și muncii voastre creative.

Sunteți invitați să vă faceți singuri designul jucăriilor (animăluț, figurină sau păpușă), să coaseti și să umpleți formele dând “viață” personajului imaginat de voi.

Învățăm să coasem de mână și să lucrăm cu pânze colorate, imbulinate, înflorate, în dungi, cu nasturi și ațe colorate și umplutură pufoasă. Apoi schițăm forma și, asemenea marilor designeri, facem prototipul jucăriilor și alegem materialele, coasem formă mare, ne folosim  de ac și ață pentru a broda anumite detalii, finisam formele cu ațe și nasturi colorați, umplem cu material pufos și gata jucăriile, numai bune de făcut cadou în seara de Crăciun și nu numai, sau de împodobit bradul, casa sau viața noastră.

La aceste ateliere se vor folosi tehnici mixte: se va coase, croi, picta etc.

Atelierele de artă plastică sunt importante în formarea copilului deoarece dezvoltă imaginația, creativitatea,  abilitățile motorii și artistice specifice artelor vizuale. Prin arta plastică se poate consolida încrederea în sine, răbdarea, se dezvoltă simțul observării mediului și al autoobservarii, se explorează și experimentează idei creative, implică exprimarea artistică a emoțiilor, a tensiunilor interioare, ajută pentru dobândirea relaxării.

VÂRSTA: 8 – 12 ani

NUMĂR COPII: grupa va fi formată din maxim 10 copii

CÂND: sâmbătă, 8 decembrie, orele 10:00 – 12:00

DURATA ATELIERULUI: 2 ore

COSTUL ATELIERULUI: 50 RON reprezentând contravaloarea atelierului de 2 ore.

Toate materialele necesare sunt incluse în preț.

PROFESOR: DANA SIMIONESCU – profesor la Liceul de Arte Plastice Timișoara și doctorand la Facultatea de Arte și Design Timișoara, având o solidă formare profesională și o valoroasă experiență artistică.

Pe parcursul carierei sale, Dana Simionescu a avut diferite expoziții personale și de grup, a coordonat şi participat la diferite proiecte de artă şi design, a susținut ateliere de artă plastică, a scris articole de artă pentru revista Art Out, a fost designer vestimentar în cadrul Companiei Rocks Clothing, Companiei Ana Cioclov Atelier, Compania Breslo, a fost angajată a Companiei Koton și Zara. A participat la diferite concursuri de specialitate unde a obținut o serie de premii și distincții.

Pe Dana Simionescu o puteți descoperi aici: https://www.breslo.ro/danaboutique

UNDE: la Compania D’arte, str.Pestalozzi nr.22 ( în incinta fostei Fabrici de baterii)
www.companiadearte.com

ÎNSCRIEREA: Înscrierea se poate face prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau telefonic la nr.de tel. 0723297456. Pentru înscriere avem nevoie de următoarele informații: numele și prenumele dvs., prenumele și vârsta copilului și date de contact (telefon și email).
Vă asteptăm cu drag!

Începând cu luna ianuarie 2019 vă așteptăm la Clubul de artă plastică pentru copii susținut de Dana Simionescu la Compania D’arte.

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.